FAQ

Wat is Testmama.nl?

Testmama.nl is een online testcommunity voor (aanstaande) moeders waarop wekelijks  nieuwe producten worden getest en besproken door moeders. Als (aanstaande) moeder moet je in een relatief korte tijd heel veel producten aanschaffen, maar hoe weet je nu of een product iets voor jou of je kind is? Wie kan je beter helpen een weloverwogen keuze te maken dan een medemoeder die ervaring heeft met het product? Op Testmama.nl vind je échte ervaringen van échte moeders. En het leukste is nog dat je zelf ook kans hebt om testmama te worden.

Waarom zou ik een account aanmaken bij Testmama.nl, ik kan toch ook de website gewoon bezoeken?

Dat klopt, maar met een account kun je zelf ook mee deelnemen aan onze testcommunity en jouw ervaringen delen met andere moeders. Hieronder leggen we je uit wat de mogelijkheden zijn als je een account aanmaakt:

  • Producten testen

Als testmama kun je reageren op onze testoproepen en zo kans maken om leuke producten thuis gestuurd te krijgen. De testproducten mag je na de testperiode houden, of het nu gaat om een drinkbeker of een kinderwagen!

  • Ervaringen delen / informatieplatform

Het is natuurlijk leuk om zelf te worden geselecteerd als testmama, maar ook als dit niet gebeurt is deelname aan onze testcommunity beslist de moeite waard!  Testmama.nl is dé plaats om eerlijke informatie te krijgen van andere moeders over producten voor je kind. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een babyfoon of leuk speelgoed? Lees dan eens de ervaringen van onze testmama’s en bekijk hun videoreviews. Heb je een vraag over een bepaald product? Stel hem op het forum.  Er is vast een andere moeder die er ervaring mee heeft. Of deel zelf je ervaring door je eigen productbeoordeling toe te voegen aan onze reviews.

  • Winacties

Op Testmama.nl worden regelmatig winacties gehouden. Vaak geven fabrikanten van geteste producten een of meerdere exemplaren weg. Ook zijn er regelmatig interessante kortingsacties, waarbij leden van Testmama.nl profiteren van aantrekkelijke kortingen.

Welke producten kunnen er worden getest?

Het team van Testmama.nl  is altijd op zoek naar leuke en handige producten voor gezinnen met jonge kinderen. Naast artikelen die je nodig hebt voor je baby- /kinderuitzet, besteden wij ook aandacht aan speelgoed en hebben we een samenwerking met Saturn, waarvoor wij regelmatig elektronica testen.

Ik wil ook testmama worden, wat moet ik doen?

Maak een account aan en vink het hokje “Ik wil mij ook aanmelden als testmama” aan. Daarna wordt je gevraagd wat gegevens in te vullen over je gezinssamenstelling en informatie die wij nodig hebben wanneer je geselecteerd wordt als testmama. Als je aanmelding is afgerond ontvang je een e-mail met een activeringslink. Wanneer je je account hebt geactiveerd, kun je direct je ervaringen delen met andere moeders, vragen stellen op het forum en reageren op testoproepen.

Als je zelf producten wilt testen, hou dan onze website goed in de gaten. Wekelijks plaatsen wij testoproepen voor nieuwe producten die getest kunnen worden. Als er een product bij zit wat jij graag zou willen testen, kan je je hiervoor inschrijven.

Ik woon in het buitenland, kan ik mij aanmelden als testmama?

Je kan altijd een account aanmaken bij Testmama.nl als je in het buitenland woont. Met een account kun je reviews en reacties plaatsen, vragen stellen en meekletsen op het forum. Wil je echter ook zelf testmama worden en testproducten thuis gestuurd krijgen, dan kan dit alleen als je in Nederland of België woont.

Kunnen alleen moeders testmama worden?

Nee hoor, vaders, opa’s en oma’s en zelfs ooms en tantes zijn welkom als testmama. Wat wel belangrijk is om rekening mee te houden is dat altijd toestemming van de wettelijk vertegenwoordiger van het kind nodig is om de voor de reviews benodigde foto’s en videofilms te mogen maken waarop het kind zichtbaar is.

Ik heb me aangemeld, maar kan niet inloggen, wat nu?

Na aanmelding ontvang je een e-mailbericht met een link om je account te activeren. Als je dit niet doet, is het niet mogelijk om in te loggen. Heb je dit bericht niet ontvangen na je aanmelding? Check dan je spam-folder. Het komt regelmatig voor dat deze berichten daarin terecht komen.

Heb je wel je account geactiveerd, maar ben je je wachtwoord vergeten? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan op de inlogpagina.

Lukt het je dan nog steeds niet om in te loggen? Stuur dan een mailtje naar info@testmama.nl.

Hoe selecteren jullie testmama’s?

Omdat we heel veel aanmeldingen krijgen van moeders die geïnteresseerd zijn om testmama te worden, zullen we keuzes moeten maken… We zouden natuurlijk iedereen ten minste één product willen laten testen, maar dit kunnen we je niet vooraf beloven. Het aantal te testen producten die fabrikanten door ons willen laten testen hangt sterk af van onze populariteit en bezoekersaantallen. Hoe groter we zijn, hoe meer meer leuke producten we zullen kunnen testen. Daarom hebben we een selectiesysteem ontwikkeld waarbij jij zelf invloed uit kunnen oefenen op je kansen om testmama te worden. Hoe actiever je bent op Testmama.nl, hoe meer kans je hebt om testmama te worden. Hierbij wegen activiteiten mee als: social media, aantal door jou geschreven reacties en beoordelingen bij onze reviews, je activiteit op ons forum, etc. Lees meer over onze selectieprocedure.

Ik heb al best vaak gereageerd op een testoproep maar ben nog nooit geselecteerd als testmama, hoe kan dit?

Naast het beïnvloeden van je selectiekansen door actief te zijn op Testmama.nl zijn de volgende dingen van belang om geselecteerd te kunnen worden:

Hou je gegevens altijd up to date: 

Als jij bevallen bent van een dochter en je vult dit niet in op je accountpagina, dan weten wij niet dat je moeder bent geworden. Als je vervolgens reageert op een testoproep voor een product waarvoor wij een moeder met een baby zoeken, dan zal je nooit geselecteerd worden, omdat je volgens onze database niet voldoet aan het testmama profiel.

Besteed zorg aan je motivering:

Als je reageert op een testoproep laat dan zien waarom jij de moeder bent die dit product zou moeten testen. Met je motivering kun je je onderscheiden van anderen. Verdiep je in het product en reageer alleen als je het ziet zitten om tijd te investeren in het testen, filmen en schrijven.

Ik heb gereageerd op een testoproep. Krijg ik ook bericht als ik niet geselecteerd ben?

Nee, alleen de moeders die geselecteerd worden om het poduct te testen ontvangen hiervan bericht. Zij worden op Facebook bekend gemaakt.

Mag ik het geteste product na afloop houden?

Ja, in principe wel! Of het nu een klein product is of een groot product (zoals een kinderwagen) de testmama mag het product helemaal gratis houden. In ruil hiervoor verwachten we wel dat je jouw ervaringen deelt met andere moeders en dat je je houdt aan de regels van het Testmama-reglement. Het zou een enkele keer kunnen voorkomen dat een testproduct moet worden teruggestuurd na de testperiode, maar dit wordt dan vermeld in de testoproep.

Wat wordt er precies van me verwacht als ik testmama word?

Testmama zijn is superleuk, maar het is niet vrijblijvend en kost aardig wat tijd! Het is belangrijk je dit vooraf te realiseren. Naast een geschreven review over het product en een aantal foto’s, willen we in de meeste gevallen ook dat je diverse video’s opneemt, zodat andere moeders een duidelijk beeld krijgen van het product. Hierbij ben je zelf in beeld en in de meeste gevallen ook je kind(eren). Als je geselecteerd wordt nemen we contact met je op om uit te leggen wat precies de bedoeling is. Lees meer in het Testmama-reglement.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat, wat kan ik doen? 

Stuur een mailtje naar info@testmama.nl, dan proberen we hierop z.s.m. een reactie te geven.