Papieren tijdscapsule: Brieven aan mijn baby

Dromen en gedachten uit de babytijd

Als je baby geboren is word je als moeder overspoeld door allerlei gevoelens, dromen en gedachten. Hoe leuk zou het zijn als je die met je kindje zou kunnen delen op een moment in de toekomst waarop hij of zij dit alles beter begrijpt? Eigenlijk zou je af en toe je gedachten op papier moeten zetten, want voor je het weet is het moment weer voorbij en kun je het gevoel niet zo makkelijk meer reproduceren. Ik heb het zelf een tijdje geprobeerd door in een schriftje af en toe een brief aan mijn kinderen te schrijven. Helaas is dit saai ogende schriftje half gevuld op een gegeven moment ergens onderin de la beland. Waarschijnlijk omdat het er niet uitnodigend uitzag om in te schrijven en ik af en toe ook gewoon geen inspiratie had.

Brieven aan mijn baby

De wereld die ik jou wil geven….

Ik ben dan ook erg enthousiast over het boekje “Brieven aan mijn baby” van Lea Redmond. Het boekje bevat 12 uitvouwbare brieven die je inspireren om je toekomstverwachtingen, gevoelens, herinneringen en adviezen op te schrijven in de babytijd en later te delen met je kind. Dit boekje ziet er qua design zeer uitnodigend uit om mee aan de slag te gaan en helpt je op weg door zinnen als “Op de dag dat je bent geboren… “, “De wereld die ik jou wil geven…” en  “Ik lach wanneer jij…”.

Tijdscapsule

Als je alle brieven hebt geschreven mag je zelf het tijdstip bepalen waarop je kind de zegels mag verbreken en al jou dromen mag lezen. Het boekje vormt dus eigenlijk een soort papieren tijdscapsule. Geweldig om je kind te kunnen overhandigen bij een mijlpaal, zoals zijn of haar 18e verjaardag, of als hij of zij gaat trouwen of zelf papa of mama wordt. Stel je voor hoe leuk het voor je kind zal zijn om jaren later al jouw gedachten en verwachtingen voor de toekomst te kunnen lezen.

Het boekje “Brieven aan mijn baby” is verkrijgbaar bij Bol.com en is niet alleen leuk om zelf te krijgen maar ook een origineel kraamcadeau.

Jouw mening en ervaring

Hou jij een babyboek bij of heb je een eigen manier om je herinnering aan de babytijd in leven te houden? Deel je ervaringen en tips met andere moeders en laat je reactie achter.

Reacties (0)

annuleren