4moms mamaRoo

De 4moms mamaRoo: de stoel die deint, schommelt, wiegt en zwaait

8.7

Algemene score

100%

zou dit product aanbevelen
Gebruiksgemak (9.4)
Design (9.2)
Prijs/Kwaliteit (7.4)
5 moeders hebben dit product beoordeeld.
Ook ervaring met dit product? Geef je beoordeling!
meer informatie

Product Informatie

Merk4moms
ProductmamaRoo
Adviesprijs€ 255,00
Leeftijd:Vanaf de geboorte tot 9 kg of tot wanneer je kind zelfstandig rechtop kan zitten.
Handig om te weten:Voor pasgeboren baby's kan je een bijbehorende snug kopen, deze biedt extra steun en comfort.
Overige productinformatie
 • Inclusief speelboog met afneembare speelballen
 • Compatible met mp3 speler of smartphone, nieuwste model voorzien van bluetooth waardoor deze met een app te bedienen is.
 • Geïntegreerde sound-boxen
 • 5 verschillende functies
 • Veiligheidsharnas
 • Comfortabele zitting
 • Omkeerbaar speeltje
 • Zitje verstelbaaar in slaapstand
 • Trendy design
 • Goedgekeurd volgens Europese veiligheidsnormen.

Van de Redactie (door Amarens)

Wat voor naam geef je aan een stoel die zoveel kan als de 4moms mamaRoo? De term wipstoel dekt de lading niet, maar het is ook geen schommelstoel. Een combinatie van beide, dat is de mamaRoo.

Deinen, schommelen en meer

De 4moms mamaRoo deint, schommelt, wiegt en zwaait. Hij heeft zelfs een stand waarmee hij een autorit nabootst, dus voor de wanhopige ouders met een huilbaby zijn de nachtelijke autoritten verleden tijd. Hier thuis noemen we de mamaRoo gekscherend Oliviers ‘spaceship’, want de looks van deze stoel zijn verre van standaard. De mamaRoo is een echte eyecatcher en iedereen die bij ons komt vraagt wat de futuristische stoel allemaal kan.

Mijn zoontje Olivier is een heel relaxt ventje, maar ik kan me heel goed voorstellen dat de mamaRoo bij uitstek geschikt is voor onrustige kindjes die graag heen en weer gewiegd worden door papa en mama. De mamaRoo is op 5 beweegstanden in te stellen: autorijden, kangoeroe, schommel, rock en oceaan. Je kunt per stand ook de snelheid van de beweging instellen, afhankelijk van wat jouw kindje prettig vindt. Natuurlijk is de stoel ook te gebruiken als hij niet beweegt.

De mamaRoo wordt geleverd in een grote doos en de stoel is zeer eenvoudig in elkaar te zetten. Wat ik echt een groot pluspunt vind, is de afritsbare bekleding. Vanaf nu hoef ik geen badstoffen hoezen meer te gebruiken om mijn wipstoel te sparen, de bekleding kan na een spuugbeurt gewoon de wasmachine in. Erg praktisch.

Vanaf de geboorte

De stoel is door een simpele handeling gemakkelijk van de zit- naar ligstand te verstellen. Fijn om bijvoorbeeld fruit te geven en om je kindje daarna lekker uit te laten buiken. Je kindje zit goed vast door middel van een 3-punts gordel. De mamaRoo is vanaf de geboorte al te gebruiken. Waar de meeste kindjes bij een gewone wipstoel pas na een paar maanden goed in kunnen zitten, is door de extra aan te schaffen Snug, de mamaRoo direct te gebruiken. Juist omdat je de stoel in een fijne ligstand kunt doen is hij geschikt voor pasgeboren kindjes.

De mamaRoo heeft 2 ingebouwde speakers met een aantal natuurgeluiden en je hebt de mogelijkheid om met een bijgeleverd kabeltje een mp3-speler of telefoon aan te sluiten zodat je je eigen muziek kunt afspelen.

De stoel wordt geleverd met een speelboog waar 3 gekleurde ballen in zitten. De ballen zijn aan 2 kanten verschillend bedrukt en makkelijk in en uit de houder te halen. Je kindje kan op die manier ook los met de ballen spelen. Olivier kon al vrij snel met zijn handjes bij de ballen in de houder en trok daardoor de hele boog naar zich toe. Hier is de speelboog niet op berekend. De kunststof aansluiting op de stoel kan hierdoor beschadigd raken. De speelboog werkt nog prima, maar dit is wel een puntje om in de gaten te houden.

De mamaRoo heeft een goede hoogte. Mijn zoontje kan in de stoel heerlijk rond kijken en zijn oudere broertje van 3 kan er ook perfect bij om zijn kleine broertje kusjes te geven. Ik vind de hoogte van de stoel ook handig als ik Olivier zijn fruit of avondeten geef.

De mamaRoo is in 5 verschillende kleuren te krijgen. En voor de mama’s die snel uitgekeken raken op een bepaalde kleur van de bekleding, je kunt extra bekledingssets in een ander dessin kopen.

Ik heb de stoel alweer een paar maanden in gebruik, maar het allernieuwste model dat sinds maart 2015 verkrijgbaar is (mamaRoo 3.0) is voorzien van bluetooth waardoor deze met een app te bedienen is. Op die manier kun je vanaf een afstand de beweegstand en muziek bedienen. Superhandig en helemaal van deze tijd!

Testmama Reviews

Spacy schommelstoel voor een relaxte baby

Gebruiksgemak (9)
Design (10)
Prijs/Kwaliteit (8)

9.0

Delinah zou dit product aanbevelen.

Hallo allemaal ik ben Delinah samen met mijn dochter Jessa van 4,5 maand mogen wij de 4Mom’s MamaRoo testen. Jessa is een vrolijke meid die na een voeding minimaal 30 min rechtop gehouden moet worden ivm haar reflux. Ze is ons vierde kindje dus is het af en toe heel lastig om haar zolang rechtop te houden zodat ze geen last krijgt van haar reflux en zich toch geborgen voelt. De MamaRoo lijkt ons super fijn om ons daar mee te helpen.

Wat ons gelijk opviel toen de MamaRoo geleverd werd dat de stoel heel licht van gewicht is. Het inelkaar zetten van de MamaRoo is heel gemakkelijk alle aanwijzingen staan ook op het product zelf en wijst zich vanzelf.

Wat mij gelijk blij maakte is dat je de vrolijk gekleurde zitting erin ritst en dus ook heel gemakkelijk eruit kan halen. Daardoor is hij makkelijk in de wasmachine te wassen.

 Van kangoeroe tot autorijden

De MamaRoo is voor baby’s vanaf de geboorte, dan wel met extra inlegstuk, tot 9kg te gebruiken. Via de achterkant kan je met een klepje heel gemakkelijk de zitting van zit naar lig stand brengen. Bij de voet zit de display waar je de MamaRoo kan aanzetten en de 1 van de 5 unieke bewegingsstanden kan kiezen autorijden, kangoeroe, schommel, rock en oceaan. Hij wiegt zoals ouders doen als zij hun kind troosten. De snelheid kan je ook zelf instellen. Je kan ook 1 van de 5 rustgevende natuurgeluiden kiezen. Of speel je eigen muziek af met de ingebouwde mp3 spelers. Je kindje kan ook heerlijk spelen met omkeerbare ballen.

Duurzaam en veilig

De duurzaamheid is heel groot. Hij is van goede kwaliteit. De veiligheid is ook heel goed als je je hand/vingers bij het bewegende gedeelte houd dan stopt hij onmiddellijk. Enige nadeel is dat je altijd een stopcontact in de buurt moet hebben en dat de MamaRoo wat herrie maakt.

Conclusie:

Onze ervaring met de 4moms MamaRoo is heel goed. De mamaRoo is echt een uitkomst voor onrustige, reflux, huilbaby’s en natuurlijk ook kindjes die het heerlijk vinden om gewiegd te worden en zich te gelijkertijd geborgen willen voelen. De MamaRoo is vrij prijzig maar als je ziet hoe fijn je kindje het vind en hoe rustig ze er van worden dan heb ik dat er zeker voor over.

Beoordeel dit product

Heb jij zelf ervaring met dit product? Vul dan hiernaast jouw beoordeling in. Of voeg hieronder een reactie toe om jouw beoordeling toe te lichten of een vraag over het product te stellen.

Gebruiksgemak 0/10

Design 0/10

Prijs / Kwaliteit 0/10

Aanbeveling
Zou je dit product iemand anders aanbevelen?

Ja Nee

Reacties (6)

annuleren

 • Ik heb de Mamaroo vorige week aangeschaft voor mijn zoontje die nu 7 weken is. Hij heeft een hele moeilijke start gehad, hierdoor is hij heel schrikachtig en kan slecht tegen prikkels. Hij huilt veel en is erg onrustig. Gisteren avond begon mijn zoontje rond 19:30u hysterisch te huilen omdat hij geschrokken was van een geluid. Mijn man en ik hebben alles geprobeerd om hem rustig te krijgen: Wiegen, lopen, sssh-en, voeden, inbakeren, …. Niks hielp. Na 3 uur besloot ik om de Mamaroo erbij te pakken. Ik legde hem erin, zette ‘m aan en…. Binnen 10 seconden stil en sliep binnen 2 minuten tot 03:00u! Hij heeft het dus nodig om zijn eigen ruimte te hebben omdat hij anders alsnog teveel prikkels krijgt en toch heeft hij het gevoel van veiligheid door de vorm van de stoel waar hij in ligt, de nagebootste beweging van mama en het geluid van de baarmoeder.

  • Even een update: Mijn zoontje is inmiddels 16 weken en vind de Mamaroo nog steeds heerlijk. Het enige wat ik miste was een kap. Nu ben ik erachter gekomen dat de kap van mijn Bugaboo precies op de Mamaroo past! Ideaal, je klikt ‘m er gewoon op.

 • OMG als ik dit had geweten. Dit zou ik heel graag willen testen. Heb een eigen opvang als gastouder (www.debosbengeltjes.nl) En elke dag 2 baby’s. Ik heb een swing maar een Mamamroo is echt mijn wens. Het lijkt me zo fijn! Mocht er nog getest moeten worden laat het me weten!

 • Super fijn deze mamaRoo!!! Ik heb hier heel veel aan gehad met mijn huilbaby. Ze werd er heerlijk rustig van. Vooral de autorij-stand was favoriet. Aanrader wat mij betreft! Misschien lijkt het een hele uitgave maar je kan hem voor een eventueel volgend kindje ook weer gebruiken en daarna is er altijd nog marktplaats ;-)

 • Wow! Dat ziet er geweldig uit voor zo’n kleintje. Vooral voor mijn onrustige baby echt een uitkomst denk ik. Ik begreep dat 4moms ook een Rockaroo heeft. Beide stoelen zien er een beetje hetzelfde uit. Weet iemand wat het verschil is?

  • Beste Moniekie, de rockaRoo maakt een schommelbeweging (van voor naar achter) en de mamaRoo beweegt zoals jij. De rockaRoo kan harder en zachter, maar de beweging blijft een schommelbeweging, de mamaRoo heeft verschillende standen, zoals autorijden, kangoeroe, schommel, rock en oceaan.