Fellowes AeraMax DB5 luchtreiniger

Schone lucht voor in de kinderkamer, een fijn idee!

8.4

Algemene score

100%

zou dit product aanbevelen
Gebruiksgemak (9.3)
Design (8.1)
Prijs/Kwaliteit (7.8)
9 moeders hebben dit product beoordeeld.
Ook ervaring met dit product? Geef je beoordeling!
meer informatie

Product Informatie

MerkFellowes
ProductAeraMax DB5
Adviesprijs€ 189,00
Geschikt voorslaapkamers tot 8m²
Goed om te wetenDe AeraMax DB5 luchtreiniger beschikt over een nachtmodus. Hierdoor zal de verlichting worden gedimd en produceert hij minder geluid.
Functies
 • Maximale bescherming voor de lucht die uw kinderen inademen met het 4-fasen reinigingssysteem wat de lucht beschermt en geuren, allergenen, schimmelsporen, stofdeeltjes, virussen en bacteriën en luierlucht vermindert
 • AeraSmart™ sensor meet de luchtkwaliteit en past hierop automatisch de ventilatiesnelheid aan om de lucht schoon te houden
 • Ultrastille werking en nachtmodus met gedimde verlichting voor ongestoord slapen
 • Het True HEPA filter met AeraSafe™ antimicrobiële behandeling verwijdert 99,97% van de verontreinigde luchtdeeltjes zo klein als 0,3 micron inclusief pollen, meeldauw en andere allergenen, virussen, stofmijt, schimmelsporen en sigarettenrook
 • Met het kinderslot kunt u het display blokkeren om per ongeluk inschakelen te voorkomen
 • De filterwissel indicatoren laten u weten wanneer het tijd is om uw koolstoffilter en True HEPA filter te verwisselen
Afmetingen69.22 x 18.42 x 21.59 cm

Van de Redactie

Als je een baby hebt neem je allerlei voorzorgsmaatregelen om ziektekiemen tegen te gaan. Handen vaak wassen, flesjes en speentjes steriliseren en zelfs knuffelbeesten gaan regelmatig in de was. Veel bacteriën en virussen verspreiden zich echter via de lucht. De longen van baby’s zijn bij de geboorte nog niet volledig ontwikkeld en zijn bij baby’s en kinderen gevoeliger voor ziekten dan andere organen. Voor hen is het dus extra belangrijk om schone lucht te kunnen inademen.

Grote hap schone lucht

Je denkt er misschien nooit over na, maar in de lucht die we dagelijks in huis inademen zitten allerlei viezigheden zoals huisstofmijt, virussen, bacteriën, pollen, schimmelsporen en huidschilfers. Wist je dat de lucht binnenshuis zelfs 5x meer verontreinigde deeltjes kan bevatten als de lucht buitenshuis? Bij de gedachte alleen al krijg ik het benauwd en heb ik een bijna onbedwingbare neiging om naar buiten te rennen om mijn longen vol te zuigen met een grote hap “schone” lucht!  Maar…. dat is niet nodig, want in mijn kamer staat sinds kort een Fellowes AeraMax DB5 luchtreiniger. Dit apparaat verwijdert volgens Fellowes maar liefst 99,97% van de verontreinigde deeltjes in de lucht!

Hoe werkt het?

Als je de stekker van de AeraMax in het stopcontact steekt en hem aanzet begint hij meteen de lucht te reinigen. De AeraMax meet zelf de luchtkwaliteit past automatisch de ventilatiesnelheid hierop aan.zuivert de lucht in vier fasen. Het koolstoffilter verwijdert geurtjes en vangt grotere deeltjes in de lucht. Het True Hepa Filter vangt 99,7% van alle kleine deeltjes (tot een grootte van 0,3 micron). Vervolgens ondergaan de deeltjes nog een antimicrobiële behandeling en worden de verontreinigende stoffen door middel van een ionisch veld uit de lucht verwijdert. Het 4 fasen-reinigingssysteem vermindert op deze manier geuren, allergenen, microben, huisstofmijt, schimmelsporen, stofdeeltjes, virussen en bacteriën en luierluchtjes.

Geluidsniveau en oppervlakte kamer

De AeraMax DB5 is geschikt voor slaapkamers met een maximale oppervlakte van 8m2. Heb je een grotere kamer, dan zijn hiervoor andere uitvoeringen van de AeraMax beschikbaar. De AeraMax DB55 is bijvoorbeeld geschikt voor kamers tot 18 m².

Frisser

Gelukkig hebben we bij ons thuis geen last van allergieën of benauwdheidsklachten, toch vind ik het wel een prettig idee dat de lucht die we inademen van goede kwaliteit is. Sinds de AeraMax zijn werk doet ruikt het echt frisser in de kamer waar hij staat.

Getest en beoordeeld

We hebben de AeraMax DB5 luchtreiniger door maar liefst 8 moeders en hun kinderen laten uitproberen en zij waren onverdeeld enthousiast over het apparaat. Lees hieronder hun ervaringen met de AeraMax DB5.

Bekijk ook: Review Slaaptrainer SAM (Voor ouders met té vroege vogels)

Testmama Reviews

Maximale bescherming van de luchtkwaliteit op de babykamer.

Gebruiksgemak (10)
Design (9)
Prijs/Kwaliteit (8)

9.0

Linda zou dit product aanbevelen.

Onze kleine van ondertussen 18 maanden heeft in zijn jongen leventje veel last van zijn luchtwegen. En daarom wilden wij dit apparaat graag testen, zijn kamertje is al verhuisd naar een kamer zonder vloerbedekking, een rolgordijn en wassen we zijn knuffels en beddengoed dagelijks in verband met zijn allergie voor huisstofmijt.

Installatie

Toen we de AeraMax DB5 luchtreiniger mochten gaan testen waren we erg benieuwd. De grote doos werd bezorgd en direct op naar boven. Hop uit de doos een mooi strak wit apparaat met een mooie makkelijke bedieningspaneel met blauwe verlichting, wauw!!

De handleiding erbij en kijken hoe het werkt. Nou kind kan de was doen!! Stekker in het stopcontact, plastic wel van de filter halen zoals duidelijk aangegeven staat, en klaar is Kees! Het werkt super gemakkelijk. Zo makkelijk dat ik nogmaals de gebruiksaanwijzing heb gelezen, want een apparaat wat zoveel voor ons kan gaan betekenen zal toch niet zo makkelijk werken? Maar dus wel!! Dat is mooi, je zet hem op automatisch en de AeraMax meet zelf en past zijn ventilatie snelheid aan op de luchtkwaliteit.

Fellowes_Aeramax DB5_Testmama.nl_Linda-C   Fellowes_Aeramax DB5_Testmama.nl_Linda-B

Wat niet geheel onbelangrijk is, is het knopje kinderslot want kinderen zijn gek op knopjes vooral als ze mooi blauw licht geven en een piepje geven. Het kinderslot staat er met een paar tellen op.

Ondanks dat aangeven wordt dat de AeraMax een nachtmodus heeft merken wij dat onze zoon de lampjes te aantrekkelijk vindt, en dat we hem niet volledig geruisloos vinden.

Poepluier

De AeraMax DB5 luchtreiniger is makkelijk te bedienen en dan pas merk je wat de lucht van een poepluier in een kamer kan doen. Als onze kleine man een goede productie heeft geleverd krijg je een rood rondje en gaat de ventilatie stand omhoog om de lucht te zuiveren. En binnen mum van tijd ligt het prinsje te slapen in een kamer met een schone en goede luchtkwaliteit!

Geen pufjes meer

Voor ons is vooral een fijn en veilig idee dat er geen bacteriën en stofdeeltjes in de lucht rond hangen zodat de luchtwegen van onze zoon geprikkeld en geïrriteerd worden. Ondanks de R in de maand gaat ons zoontje fluitend deze weken door en hebben we geen pufjes meer hoeven geven als hij ging slapen.

Schone frisse lucht met één druk op de knop

Gebruiksgemak (10)
Design (8)
Prijs/Kwaliteit (7)

8.3

Kiki zou dit product aanbevelen.

Ik ben Kiki, 29 jaar, moeder van 2 prachtige kinderen. Een dochter van 3 en een zoon van net 1. Toen ik op Testmama.nl dit product voorbij zag komen om te testen heb ik daar meteen op gereageerd. Onze jongste, is vorig jaar 6 weken te vroeg geboren. Na 2 weken op de couveuse afdeling te hebben gelegen mocht hij eindelijk mee naar huis. Gezond en wel, zonder complicaties. Het enige wat hij heeft ‘overgehouden’ aan zijn vroeggeboorte zijn snelle irritaties aan zijn luchtwegen. Hiervoor gebruikt hij ook verschillende pufs. De AeraMax DB5 luchtreiniger leek mij daarom voor ons een uitkomst, zodat we de lucht op zijn kamer zo schoon mogelijk konden houden.

Analyse van de lucht

Een aantal weken geleden bracht de postbezorger een groot pakket bij ons. Dit was de AeraMax. Vol enthousiasme hebben we het pakket geopend en meteen getest. Wanneer je het apparaat ingeschakeld gaat hij eerst de lucht analyseren. Het lampje kon groen, oranje of rood gaan branden. Het lampje ging oranje branden. Daarna ging het apparaat de lucht meteen filteren, want na een aantal minuten werd het lampje weer groen. We hebben de Aeramax de eerste uren even in de woonkamer laten staan omdat we graag wilden weten hoeveel geluid hij zou maken. De Aeramax kan op 3 verschillende standen de lucht reinigen, van zacht naar hard. In de woonkamer vonden we het geluid erg meevallen en is het apparaat in de laagste 2 standen nagenoeg geruisloos.

Fellowes_Aeramax DB5_Testmama.nl_Kiki-A

Wakker van de hoogste stand

We hebben dezelfde middag het apparaat nog op de kamer van onze zoon gezet en daar aan laten staan. Daar kleurde het lampje eigenlijk gelijk groen, wat betekende dat de lucht daar schoon was. We hebben de AeraMax ook terwijl hij in bed lag aan laten staan. Onze zoon werd na een uurtje wakker. Het bleek dat de Aermax op de automatische functie de lucht hard aan het reinigen was en hier was onze zoon wakker van geworden. Het apparaat maakt dus in de hardste functie op een stille babykamer wel aardig wat geluid. Het lijkt op een ventilator die aan staat. We hebben hem daarom nu wanneer onze zoon slaapt in de laagste stand staan, hier slaapt hij gewoon doorheen.

Wanneer wij onze zoon ’s ochtends uit bed halen ruikt de lucht nog lekker fris! De AeraMax DB5 is gemakkelijk te bedienen, het design is mooi en hij is met één hand te verplaatsen. Kortom een super product! Wij zijn er erg blij mee!

Reinigt de lucht echt!

Gebruiksgemak (10)
Design (10)
Prijs/Kwaliteit (9)

9.7

Natalia zou dit product aanbevelen.

Hallo, ik ben Natalia, ben 34 weken zwanger en heb een dochtertje van 2.5. Ik woon in Rotterdam dichtbij een snelweg en was al een tijdje op zoek naar een luchtreiniger, want ik weet zeker dat de lucht hier niet 100% schoon is.

Ik heb de AeraMax DB5 luchtreiniger op vrijdag ontvangen en heb gelijk hetzelfde dag geopend en aan gedaan. Mijn dochter was al verkouden en hoestte vooral veel ‘s nachts. Dus ik dacht ga zo mooi gelijk testen, met een grote hoop op een verbetering!

Fellowes_Aeramax DB5_Testmama.nl_Natalia-A

De luchtreiniger was mooi verpakt, met een heel makkelijke installatiehandeling erbij. Strak simpele ontwerp, wij vonden hem gelijk mooi en hebben een mooie plaats in het kamertje voor hem gevonden. Gelijk aan gedaan en tot mijn verbazing was de indicator gewoon blauw (betekent schone lucht).

Later toen mijn dochter naar bed ging, was ze weer veel aan het hoesten. Toen ik bij haar ging kijken was de indicator rood (hele slechte lucht)!!! Dus er zaten veel bacteriën in de lucht! De ventilator stond op Auto, sprong op het snelste niveau 3, om snel de lucht schoon te maken, ik vond het beetje te veel geluid voor tijdens het slapen en heb in 2 seconden de luchtreiniger op de nachtstand gezet, wat heel handig is. Een paar uur later kwam ik weer bij haar kijken en was de indicator al geel ( midden kwaliteit lucht) en hoestte mijn dochter al iets minder. Toen ben ik zelf gaan slapen en wat was ik verbaasd in de ochtend om weer een blauw indicator te zien en mijn dochter die hoestte bijna niet meer!

Conclusie

Dus voor mij werkt de AeraMax DB5 luchtreiniger echt! Nu staat hij bij ons altijd aan en mijn dochter is echt minder ziek geweest in de laatste weken! Ben heel blij mee en zal deze luchtreiniger aan iedereen aanbevelen!

Eindelijk vermindering van klachten!

Gebruiksgemak (8)
Design (8)
Prijs/Kwaliteit (8)

8.0

Jacqueline zou dit product aanbevelen.

Toen ik hoorde dat ik testmama mocht zijn van de fellowes AeraMax DB5 was ik erg blij. Zou het werken en mijn mannetje van 1,5 minder tot geen last meer gaan krijgen van zijn klachten en gaan doorslapen?! Elke nacht moeten wij er meerdere malen uit, omdat hij ergens last van heeft. Zoals oorpijn, luchtweginfectie noem maar op. Erg zielig. We hebben van alles al geprobeerd en lopen regelmatig bij een arts. Dus bij het zien en lezen van de testoproep voor dit product heb ik ons gelijk aangemeld.

Bij het binnenkomen van de Fellowes AeraMax hebben we hem gelijk uitgepakt en geïnstalleerd. Het apparaat zat in een nette doos met aanwijzingen en de foto erop. In de gebruiksaanwijzing stond het hoognodige op 2 a4tjes.

Nachtfunctie

Wat ik meteen las, is dat er een nachtfunctie op zit. Dit dempt het licht. Nu had ik de AeraMax in de nacht aan laten staan op automatisch. Dat was niet zo’n slim plan, want midden in de nacht werden we hard wakker geschreeuwd. Het apparaat was op de hoogste stand aan het reinigen en mijn zoontje was daar hard van geschrokken. Dus de volgende nacht met de nachtstand op de laagste stand gezet met het handige touchscreen. Dit ging beter!

Mijn kinderen vinden het apparaat ook zeer interessant en kunnen hem ook zelf aan en uitzetten. Er zit een kinderslot op. Altijd handig.

Fellowes_Aeramax DB5_Testmama.nl_Jacqueline-B   Fellowes_Aeramax DB5_Testmama.nl_Jacqueline-D  Fellowes_Aeramax DB5_Testmama.nl_Jacqueline-C

Zeer verontreinigde lucht

Overdag laat ik m op automatisch staan. Hij doet dan goed zijn werk. Ik heb alle drie de kleurtjes al gezien. Zodra hij op rood staat -zeer verontreinigde lucht- gaat hij op zijn hoogste stand om te zorgen dat het snel weer goed is. Wel zorgt het voor koude lucht. In de zomer wel fijn, maar nu wat koud. Zeker in een koud huis.

Na een aantal weken heb ik het idee, is dat zijn klachten zeker zijn verminderd. Hij heeft nog weinig gehoest en zijn oren zien er langzaam beter uit. Helaas nog geen doorslaap nachten, maar wie weet in de toekomst. Ik denk zeker dat het apparaat werkt!

Conclusie:

Als je weet hoe het in elkaar zit, is het een fijn apparaat. Makkelijk te bedienen via een touchscreen. Ik heb zeker het idee dat het werkt, aangezien mijn zoontje minder kwalen begint te krijgen. We zullen het zien en laten horen op een langer termijn van uitproberen. Wel zou ik nog willen weten of er slaap klachten of bevorderingen zouden komen van het apparaat. Aangezien het een radiofrequentie uitstraalt.

Verder erg tevreden!

 

 

Geen nachtelijke hoestbuien voor mijn zoon

Gebruiksgemak (10)
Design (9)
Prijs/Kwaliteit (8)

9.0

Petra zou dit product aanbevelen.

Mijn naam is Petra, moeder van vijf kinderen in de leeftijd van 4 maanden tot en met 9 jaar. Voor testmama mocht ik de AeraMax Baby DB5 Air Purifier testen. We hebben het apparaat getest op de babykamer en op de kamer van onze oudste zoon aangezien hij astma heeft.

Design

De AeraMax heeft een mooi design. Als het apparaat aan is, zijn de indicatoren blauw. Er is een speciale nachtstand om het licht te dimmen maar onze ervaring is dat de kinderen dit wel fijn vonden als “nachtlampje”. Het apparaat heeft een kinderslot wat zeker wel nodig is als het bij een peuter op de kamer staat. De AeraMax is best hoog (70 cm) dus hij moet echt op de grond staan, bovendien moet hij vrij staan zodat er een goede luchtdoorstroming is. Dit maakt het voor kinderen makkelijk om bij het apparaat te komen.

Fellowes_Aeramax DB5_Testmama.nl_Petra-C  Fellowes_Aeramax DB5_Testmama.nl_Petra-A

Filters

De AeraMax is voorzien van 2 filters. Een True HEPA filter en een koolstoffilter. Het wordt aanbevolen om het True HEPA filter na zo’n 12 maanden te vervangen en het koolstoffilter elke 3 maanden. Er zijn indicatorlampjes die aangaan op het moment dat dit nodig is.

Gebruik

Het apparaat start simpel op. Stekker erin en schakelaar op het apparaat aan. De AeraMax gaat dan vanzelf de luchtkwaliteit meten en past de ventilatiestand aan. Er zijn 3 niveau’s van de kwaliteit van de lucht: blauw is schoon, geel is slecht en rood betekent dat de lucht verontreinigde stoffen bevat. De ventilatie heeft ook 3 niveau’s van zacht naar hard. Het apparaat maakt bij het laagste ventilatieniveau bijna geen geluid maar bij niveau 3 maakt hij wel een zoemend geluid. Dit zou ’s nacht als hinderlijk kunnen worden ervaren.

Van belang is dat de kamerdeur dicht is want anders gaat hij op rood en probeert hij de lucht van het hele huis te reinigen.

Conclusie

Wij hadden de indruk dat de AeraMax de lucht wel schoner maakt. De kamer ruikt fris en in een periode waar onze andere kinderen last hadden van nachtelijke hoestbuien had onze zoon met astma daar geen last van. Het blijft natuurlijk lastig om in te schatten of de lucht echt schoner wordt, maar onze ervaring is positief.

Bij de aanschaf van de luchtreiniger moet je er wel rekening mee houden dat de filters regelmatig vervangen moeten worden. Een True HEPA filter staat voor verschillende prijzen op internet maar je kan hem rond de 25 euro vinden. Voor het koolstoffilter ben je hetzelfde kwijt maar daar krijg je dan een pakket van 4 filters voor. Per jaar ben je dus ongeveer 50 euro kwijt aan filters.

Fellowes_Aeramax DB5_Testmama.nl_Petra-B

 

Onze dochter slaapt een stuk rustiger

Gebruiksgemak (9)
Design (7)
Prijs/Kwaliteit (8)

8.0

Brenda zou dit product aanbevelen.

Wij hebben de AeraMax DB5 luchtreiniger mogen testen voor Testmama.nl. Dit hebben we gedaan in de slaapkamer van onze 8 jarige dochter daar zij verschillende allergieën heeft waaronder voor huisstofmijt.

Het installeren ging gemakkelijk en was snel voor elkaar. Het apparaat is gemakkelijk te bedienen en werd dan ook snel door onze dochter zelf gedaan.

Sinds de AeraMax in haar kamer staat slaapt ze een stuk rustiger en komt zij niet meer overgelopen naar de ouderslaapkamer. Ze is dan ook een beter uitgerust. Ongeveer een half uur tot een uur voordat ze naar bed gaat zet ze het apparaat aan en zuivert deze de lucht in haar kamertje. Het apparaat is redelijk stil dus komt het af en toe voor dat ze in slaap valt terwijl het apparaat nog aan staat.

Conclusie:

Voor ons en onze dochter is de AeraMax een uitkomst en bevelen hem daarom dan ook aan.

Frisse lucht in de slaapkamer!

Gebruiksgemak (8)
Design (7)
Prijs/Kwaliteit (7)

7.3

Andrea zou dit product aanbevelen.

Hallo, ik ben Andrea, moeder van een prachtige dochter van 4 maanden. Mijn dochter heeft veel last van hoestbuien en af ent toe benauwdheid en daarom wilde ik de AeraMax DB5 testen.

Makkelijk

Het apparaat is heel eenvoudig in gebruik. Zonder de gebruiksaanwijzing te lezen heb je het meteen aan de praat. Wij hebben de luchtreiniger neergezet in de slaapkamer van mijn dochter. Deze kamer is wel groter dan 8 m2, maar ik heb toch het idee dat het apparaat goed zijn werk doet. Hij staat naast de luieremmer en die ruik ik nu bijna niet meer! Een bewijs dat de lucht inderdaad schoner is lijkt mij!

De afgelopen weken merk ik dat mijn dochter minder hoestbuien heeft en rustiger slaapt. Het is altijd moeilijk om te zeggen of dit nu echt door de AeraMax komt, maar het is wel typisch dat dit precies is ontstaan sinds we de AeraMax in huis hebben.

Energie

In de gebruiksaanwijzing staat dat je het apparaat altijd kunt laten aanstaan. Ik vraag me echter af of dit niet heel veel energie kost en of je hem niet gewoon aan kunt zetten kort voordat je kind naar bed gaat.

Conclusie

Ik ben erg blij met het apparaat. Het geeft me het gevoel dat ik er in ieder geval alles aan heb gedaan om de luchtkwaliteit van de lucht die mijn meisje ‘s nachts in ademt zo schoon mogelijk te maken!

Een veilig idee

Gebruiksgemak (9)
Design (7)
Prijs/Kwaliteit (8)

8.0

Denise zou dit product aanbevelen.

Toen ik hoorde dat ik de AeraMax DB5 luchtreiniger mocht uitproberen was ik al een tijdje op zoek naar een goede luchtreiniger. Binnen ons gezin heeft dan wel niemand last van allergieën of andere kwaaltjes maar ik vind het gewoon een veilig idee dat de lucht die mijn kinderen inademen van goede kwaliteit is. We wonen in de stad in een drukke straat met veel verkeer en ik heb altijd het idee dat even de ramen open zetten om de boel “te luchten” nog viezere lucht in huis laat komen dan wanneer je ze gesloten houdt.

Op volle toeren

De AeraMax is een mooi vormgegeven apparaat dat niet miststaat in de kamer. Hij heeft meerdere ventilatiestanden. In de laagste stand hoor je hem nauwelijks en de hoogste stand hoor je een soort harde ruis, maar nog steeds niet vervelend. Wel is de nachtstand die erop zit een goed idee, als je ‘s nachts niet gewekt wilt worden door het geluid. De AeraMax meet zelf welke ventilatiestand nodig is om de lucht zo optimaal mogelijk te houden. De luchtreiniger staat op de kamer van mijn jongste zoon van 6 maanden en draait hier regelmatig op volle toeren. Voor mij is dat toch wel het bewijs dat hij zijn werk goed doet. Het apparaat heeft dan immers vervuilde lucht ontdekt. Een veilig idee dat mijn zoontje die vervuilde lucht dan niet hoeft in te ademen!

Tevreden

De ruimte die kan worden gereinigd met de AeraMax is maximaal 8 m2. Dit is niet een hele grote kamer. De kamer van mijn zoontje is groter dan dat, maar desondanks heb ik wel het idee dat de lucht goed wordt gereinigd. Ik ben tevreden over de luchtreiniger en denk er zelfs over om er nog één aan te schaffen voor op de kamer van mijn oudste. Dat zal dan wel een grotere uitvoering moeten zijn, want zijn kamer is zeker 16m2.

 

 

Beoordeel dit product

Heb jij zelf ervaring met dit product? Vul dan hiernaast jouw beoordeling in. Of voeg hieronder een reactie toe om jouw beoordeling toe te lichten of een vraag over het product te stellen.

Gebruiksgemak 0/10

Design 0/10

Prijs / Kwaliteit 0/10

Aanbeveling
Zou je dit product iemand anders aanbevelen?

Ja Nee

Reacties (2)

annuleren

 • Ook ik heb deze luchtreiniger in gebruik. Zoals hierboven al staat beschreven is de installatie heel eenvoudig. Wel moet je even een goede plaats in de kamer zoeken want hij moet vrij staan om zijn werk goed te kunnen doen. Ik had hem eerst onder een bureau gezet, maar dan werkt hij minder goed.
  Ik heb hem nu een aantal weken in de babykamer staan en behalve het feit dat het goed vieze luierluchtjes wegneemt, is het ook een fijn idee dat de lucht op het slaapkamertje van goede kwaliteit is. Dit is tenslotte de plek waar mijn kind het grootste deel van de dag doorbrengt: minimaal 12 uur ‘s nachts en dan nog gedurende 2 slaapjes van een paar uur.
  Aangezien binnen ons gezin allergieën voorkomen hoop ik dit voor mijn jongste – mede door gebruik van de luchtreiniger en het goed schoonhouden van de rest van het huis – te kunnen voorkomen.

 • Ik ben qua dit ,een beetje huiverig zoiets hoef ik niet voor mijn uk.
  Vroeger had je ook die high rech bogus niet.
  Ik vind het zakken klopperij, maja mijn mening.
  Ik kook liever uit en maak alles goed schoon tot het huis poetsen toe.
  Kan begrijpen als het kind een zware allergie heb.
  Maar hoe bouw je dan een resistentie op tegen de allergie.
  Je kan ook de lucht te schoon hebben.
  Hoe bouwt het kind zo nog goed zijn /haar immuunsysteem op?

  Voorbeeld
  De vaccinaties zoals bmr
  Waarom worden onze kleintjes ermee ingeënt.
  Om een weerstand ertegen op te bouwen.
  Hetzelfde met griep en of verkoudheid.
  Kijk niet dat je het moet opzoeken.
  Maar ja als het kind het eenmaal heeft kan je er alleen maar alles aan doen om het zo comfortabel als mogelijk te maken voor je ukkie.
  Je zou maar telkens schone lucht hebben.
  En ineens buiten lopen in de zwaar vervuilde licht ik Nederland met veel CO2.
  Dan kan je kind daar straks ook niet goed tegen.
  Hoe moet je straks buiten willen gaan het kind een mond kapje op wakko jacko style?
  Mijn. Niet gezien.