LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger

Mijn favoriete hulp in de huishouding!

8.2

Algemene score

100%

zou dit product aanbevelen
Gebruiksgemak (8.7)
Design (8.3)
Prijs/Kwaliteit (7.7)
3 moeders hebben dit product beoordeeld.
Ook ervaring met dit product? Geef je beoordeling!
meer informatie

Product Informatie

MerkLG
ProductVHOMBOT 3
Adviesprijs€ 334,00
Handig om te wetenDoor zijn vierkante ontwerp en extra lange borstels komt de LG VHOMBOT3 ook goed in de hoekjes.
Overige product info
 • 7 schoonmaak mogelijkheden
 • instelbare timer
 • afstandsbediening
 • 2 camera’s
 • Stofreservoir, geen stofzak
 • Maximaal volume stofreservoir: 0.6 l
 • Geluidsniveau: 60 dB, Filtertype: HEPA 11
 • Maximale zuigduur: 100 min
 • Oplaadtijd: 3 uur
 • Breedte: 34cm
 • Hoogte: 8,9 cm
 • Diepte: 34 cm

Van de Redactie

De LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger werd bij ons thuis met open armen ontvangen. In een huis met twee verharende katten en twee kinderen die regelmatig met zand in hun schoenen thuis komen en kruimels op de grond morsen is stofzuigen een dagelijkse noodzaak. Uiteraard was ik erg benieuwd of deze robotstofzuiger mij op dit gebied wat werk uit handen zou kunnen nemen….

Hulp in huis

Na het opladen mocht de LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger zijn eerste proefrondje door het huis rijden. In het begin was het even wennen, omdat je spullen die op de grond liggen wel even op moet ruimen en soms om een meubelstuk moet verplaatsen om de stofzuiger vrij baan te geven, maar dat is logisch. Inmiddels is mijn huis helemaal “robotstofzuigerproof” en rijdt mijn nieuwe hulp in huis iedere avond een rondje terwijl ik de kinderen naar bed breng. En als hij nog niet klaar is wanneer ik weer beneden kom maakt dat helemaal niet uit, want het geluid dat de stofzuiger tijdens het zuigen produceert is minimaal waardoor je makkelijk tv kunt kijken of een telefoongesprek kunt voeren terwijl hij bezig is. Daarnaast gebruik ik de VHOMBOT 3 ook regelmatig overdag even na het eten. Als de kinderen flink hebben gekruimeld zet ik hem even onder de keukentafel. Met de speciale “spot-functie” maakt hij dan even snel alleen in cirkelvormige bewegingen onder de keukentafel schoon en liggen er geen kruimels meer. Erg fijn!

Zuigresultaat

Leuk natuurlijk zo’n robotstofzuiger die rondjes door je huis rijdt, maar het belangrijkste is natuurlijk: werkt het ook? Absoluut! Ik ben erg enthousiast over de zuigresultaten. Hij slaat geen plaatsje in huis over en mijn vloer ziet er echt schoon uit als hij zijn werk heeft gedaan. Bij vriendinnen heb ik eerder robotstofzuigers aan het werk gezien, maar de LG VHOMBOT 3 komt een stuk beter in de hoeken door zijn speciale vierkante ontwerp. Ook de extra lange borstels zorgen ervoor dat hij het stof veel beter opveegt en -zuigt dan veel van zijn concurrenten. Niet voor niets kwam bij de Consumentenbond de LG VHOMBOT 3 als beste uit de test. Quote Consumentenbond: “Hij heerst over alle hoekjes. Deze vierkantige robotstofzuiger behaalt de hoogste scores op de zuigprestaties. Ook is dit apparaat het gemakkelijkst in het gebruik. De sensors om voorwerpen te detecteren werken het best. En daarnaast is hij de stilste uit de test.”

Vervanging “gewone” stofzuiger?

Deze robotstofzuiger is een welkome aanvulling op mijn gewone stofzuiger. Het blijft echter nog steeds wel nodig om af en toe zelf te stofzuigen, omdat je dan echt overal goed bij komt. Ook kun je met de LG VHOMBOT 3 niet het hele huis in één keer stofzuigen omdat de batterijduur beperkt is en hij dus na een tijdje weer terug moet naar het oplaadstation. Dankzij de robotstofzuiger hoef ik echter niet meer dagelijks de strijd tegen het stof aan te gaan maar volstaat 1x per week en dat levert me een behoorlijke tijdwinst op.

Conclusie:

Kun jij ook wel wat hulp in huis gebruiken en ben je op zoek naar een goede robotstofzuiger die ook in de hoekjes komt en niet veel lawaai maakt? Denk dan eens aan de LG VHOMBOT 3!

Wil je weten welke robotstofzuigers er nog meer op de markt zijn? Bekijk hier het overzicht.

Testmama Reviews

Dankzij de LG VHOMBOT3 Robotstofzuiger hebben stofwolken geen lang leven meer bij ons thuis.

Gebruiksgemak (9)
Design (8)
Prijs/Kwaliteit (7)

8.0

Fleur zou dit product aanbevelen.

Ik ben Fleur, mama van Maud (5,5jr) en Eline (1,5jr). Stiekem droom ik ervan een Stepford Wife te zijn; zo’n uberleuke moeder die alles op orde heeft met altijd vers gebakken koekjes in de oven en natuurlijk een ultra schoon huis. Maar helaas ben ik toch meer een Desperate Housewife waar de stofwolken vrolijk rondwarrelen. Stofzuigen is namelijk iets waar ik een gruwelijke hekel aan heb. De oproep van Testmama.nl om de LG VHOMBOT3 Robotstofzuiger is mij dus op het lijf geschreven.

De LG VHOMBOT3 is een robot die het huis voor je stofzuigt! De LG VHOMBOT3 is een klein, robuust, mooi ontworpen apparaat. Hij wordt geleverd met een basisstation om bij op te laden, een afstandsbediening en een schoonmaakborsteltje met een handig mesje om lange haren uit de borstel te snijden. Ook zitten er 2 handleidingen bij, maar die heb je niet echt nodig, want het apparaat wijst zich vanzelf wel. Eenmaal het basisstation in het stopcontact en de VHOMBOT3 aan en hij kan meteen aan de slag. Een vriendelijke vrouwenstem vertelt je (in het Engels) wat de robotstofzuiger gaat doen of van je verwacht wordt. Helaas is er geen mogelijkheid om te kiezen voor Nederlandse stem of voor een mannelijke stem.

Naast dat je hem vanuit je luie stoel kan bedienen met de afstandsbediening (vinden de mannen ook erg leuk), kun je hem ook voorprogrammeren. Je kunt kiezen hem eenmalige in te stellen op een tijdstip of dagelijks. Helaas is er niet de mogelijkheid om te kiezen voor bepaalde dagen van de week. Daarom laten wij hem nu elke avond om 23.00 een rondje doen. Kinderen liggen dan in bed en wij kunnen nog snel even wat spullen van de grond halen of de stoelen op tafel zetten. Na afloop van het zuigen keert de LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger keurig terug naar het basisstation om zich weer op te laden. Zo beginnen we nu elke dag in een schoon huis. Jammer alleen dat hij alleen de vloer kan zuigen en ik zelf toch nog de stofzuiger tevoorschijn moet halen voor de bank, spinnenwebben aan het plafond en de trap.

Conclusie:
De LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger is een aanwinst in ons huishouden. Het vervangt de oude stofzuiger niet helemaal, maar de stofwolken hebben bij ons thuis nu geen lang leven meer. En ik heb meer tijd om koekjes te bakken.

Met gemak een schone vloer en genoeg vrije tijd!

Gebruiksgemak (9)
Design (8)
Prijs/Kwaliteit (8)

8.3

Sietske zou dit product aanbevelen.

Hallo ik ben Sietske en ik heb voor testmama.nl de LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger getest.

Ons gezin bestaat uit mezelf, mijn partner, onze dreumes van bijna 2 jaar met hierbij een dalmatiër en 2 katten. Kortom genoeg aanleiding om iedere dag zand, haren en ander vuil te kunnen stofzuigen. Met een drukke fulltime baan in de zorg besteed ik dan ook liever mijn vrije tijd met mijn gezin dan aan stofzuigen. Het ontwerp van de LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger met zijn mogelijkheden heeft me nieuwsgierig gemaakt en is de reden voor mijn aanmelding op de testoproep.

IMG-20140831-WA0010

Installatie en gebruiksgemak.
De verpakking bevat naast de robot bevat de doos een oplaadstation, een afstandsbediening en hulpmiddelen voor het reinigen van de stofzuiger.  Het oplaadstation plaats je tegen de muur bij een stopcontact. Hierbij moet je rekening houden dat je rondom ongeveer 1,5 meter vrije ruimte hebt. Deze ruimte is nodig voor de stofzuiger om te vertrekken en weer op het oplaadstation terug te kunnen komen.  Bovenop het oplaadstation is er ruimte om de afstandsbediening te bewaren, maar  vanwege de grijpgrage handjes van onze zoon bewaren wij deze apart ;).

Verschillende reinigingsprogramma’s
De LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger kan zowel handmatig worden bediend om een regio schoon te maken, maar dit kun je ook programmeren. Deze optie gebruiken wij bijvoorbeeld om ons tapijt voor een 2e keer te reinigen, waar onze zoon veel op speelt.  Met de turbostand zuigt hij dan nog krachtiger.

De eerste keer kun je de stofzuiger ook leren de omgeving te verkennen. Op deze manier leert hij waar de obstakels in de ruimte staan, zodat hij een twee keer hier niet tegen aan rijd. Mocht hij toch een nieuw obstakel tegenkomen dan rijdt hij er voorzichtig tegen aan en vindt er dan vanzelf weer een weg eromheen.  Lage drempels in huis zijn geen obstakel, daar rijd de robot rustig overheen. En het oplaad station vind hij probleemloos weer, met automatisch opladen voor de volgende rit.

Wij hebben in huis zowel plavuizen, laminaat en een laagpolig tapijt. Dit is voor de robot een zeer geschikte ondergrond. Je kan er aanvullend  ook een microvezel dweil en een speciale borstel voor tapijtreinigen bij kopen.

Wanneer te gebruiken
De LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger kan op ieder moment van de dag gebruikt worden. Door weinig geluidsoverlast kan dit samen met TV kijken of het slapen van onze zoon. Je kan de robot aanzetten als je van huis gaat of op tijden programmeren.  Wanneer er onverhoopt iets vastloopt in de borstel dan zegt de robot “remove product…”.  Vastlopen kan gemakkelijk in een veter of kabel van de tv. Hierdoor gebruik ik de robot liever als ik thuis ben. Maar wanneer hij vastloopt en je verwijdert het probleem niet dan schakelt hij zichzelf uit.

Conclusie:
De LG VHOMBOT 3 robotstofzuiger reinigt goed en gaat dagelijks systematisch door onze woonkamer. Tegen onverwachte obstakels rijdt hij voorzichtig aan, zodat hij niet snel stuk kan gaan. Gezien weinig geluidsoverlast gebruiken wij de robot tijdens de slaapuren van onze zoon.  Het is een hele aanschaf maar prijs- kwaliteitsverhouding is goed.  We willen de robotstofzuiger zeker niet meer missen en die dweil willen we ook nog uitproberen.

Beoordeel dit product

Heb jij zelf ervaring met dit product? Vul dan hiernaast jouw beoordeling in. Of voeg hieronder een reactie toe om jouw beoordeling toe te lichten of een vraag over het product te stellen.

Gebruiksgemak 0/10

Design 0/10

Prijs / Kwaliteit 0/10

Aanbeveling
Zou je dit product iemand anders aanbevelen?

Ja Nee

Reacties (3)

annuleren

 • Mijn voorkeur, ivm hond, gaat wel uit naar een Roomba. Wel een duidelijke review, top!

 • Jammer dat ik deze niet mocht testen!
  Vraagje, kan ie over drempels? Of moet je hem zelf steeds in een andere ruimte zetten?

  • Hi Dionne, de LG HomBot kan over drempels heen, dus ip hoef je hem op een etage niet zelf steeds in een andere kamer ter zetten. We moet je hem natuurlijk de trap op en af tillen ;D. Hij valt ip niet van de trap, maar helaas is dat bij ons al wel een keertje gebeurt…..