LOU nachtlampje van ZAZU

Nachtlampje met timer en geluidssensor

8.8

Algemene score

100%

zou dit product aanbevelen
Gebruiksgemak (8.8)
Design (8.8)
Prijs/Kwaliteit (8.7)
6 moeders hebben dit product beoordeeld.
Ook ervaring met dit product? Geef je beoordeling!
meer informatie

Product Informatie

MerkZAZU
ProductLOU
LeeftijdVanaf 3 jaar
Adviesprijs€40,-
Handig om te wetenDankzij de timerfunctie en geluidssensor kun je het lampje zo instellen dat hij automatisch uit gaat als je kind slaapt en vanzelf weer aan gaat wanneer er geluid is in de kinderkamer.
Verkrijgbaar inRoze, blauw en grijs

Van de Redactie

Veel kindjes vinden het donker een beetje eng en vallen daarom graag in slaap met een lampje aan. Ouders laten echter de verlichting in de kinderkamer liever niet de hele nacht branden. Toen wij op Testmama.nl een oproep plaatsten dat we op zoek waren naar moeders die het LOU nachtlampje van ZAZU wilden testen, lieten vele van jullie ons dan ook weten dat het heel prettig zou zijn als een nachtlampje zichzelf na verloop van tijd automatisch zou uitschakelen. En het liefst ook weer vanzelf aan, mocht hun kind ‘s nachts in een donkere kamer wakker worden en beginnen te huilen of roepen. Wij bekeken samen met een aantal testmama’s of LOU wellicht uitkomst zou kunnen bieden voor deze “problemen”.

Automatisch uit…

LOU is een mooi vormgegeven nachtlampje in de vorm van een schattig slapend uiltje. LOU heeft twee lampjes, het uiltje zelf en de ring daar omheen. Beide lampjes zijn afzonderlijk aan en uit te zetten en te dimmen naar de gewenste lichtsterkte. Hierdoor is het mogelijk om LOU bijvoorbeeld fel in te stellen bij het aan doen van de pyjama en voorlezen, bij het in slaap vallen iets minder fel en gedurende de nacht kan het bijna of geheel donker zijn, afhankelijk van hoe je LOU instelt. Heel fijn is dat beide lampjes een timer-functie hebben, waardoor ze vanzelf zullen uitschakelen na verloop van tijd.

En weer aan!

Ook erg handig is dat LOU een geluidssensor heeft, waardoor het lampje automatisch aan kan schakelen als je kindje huilt. Het lampje zal dan uit zichzelf oplichten, zodat je kindje ziet dat hij/zij veilig in zijn/haar eigen bedje ligt. Na 5 minuten zal het lampje, als het weer stil is, vanzelf uitschakelen. De geluidssensor van LOU is bij mijn zoontje al vaak van pas gekomen, als hij midden in de nacht zijn knuffel weer eens kwijt was…. “Mama! Mamaaaaaaaaaa!!!!! Oh, laat maar! Ik heb hem al weer!!!!”  Dat scheelde mama toch maar weer mooi een nachtelijk wandelingetje naar de kinderkamer!  Bedankt LOU!

Conclusie

Het LOU nachtlampje van ZAZU is handig voor alle ouders met een kind die moeite heeft met in slaap vallen of slapen in het donker. Niet alleen door het mooie design, maar ook dankzij de timer-functie en geluidssensor springt LOU er zeker tussen uit in vergelijking met andere nachtlampjes!

Lees hieronder wat onze testmama’s van LOU vonden.

Bekijk ook: Review Slaaptrainer SAM (Voor ouders met té vroege vogels)

Testmama Reviews

Eindelijk weer doorslapen!

Gebruiksgemak (8)
Design (9)
Prijs/Kwaliteit (10)

9.0

Nannette zou dit product aanbevelen.

Alles geprobeerd

Toen ik hoorde dat wij geselecteerd waren om het nachtlampje Lou van Zazu te testen, sprong ik bijna een gat in de lucht. Dit lieve uiltje leek mij namelijk dé oplossing om van de gebroken nachten af te komen. Geen idee waarom, maar dat was het eerste gevoel wat ik had bij het zien van dit schattige uiltje. Onze dochter Noortje is inmiddels bijna 2 jaar, maar wij moeten er nog elke nacht een aantal keer uit om haar een speentje te brengen of te troosten. Uiteraard hebben wij al van alles geprobeerd zoals o.a. het licht op de gang aanlaten, of een ander lampje op haar kamer etc, maar helaas zonder resultaat.

LOU_ZAZU_Testmama.nl_Nannette-B

Uiltjeeeeee!

Bij het openen van de verpakking was Noortje meteen enthousiast over het uiltje. De gebruiksaanwijzing is beknopt, maar er staat precies in wat je moet weten. Zo kan je bijvoorbeeld het uiltje en de boog er omheen apart van elkaar aanzetten, maar ook eventueel tegelijk. Er zit een dimmer op en het mooiste is wat ons betreft toch wel de geluidssensor. Als je kindje ‘s nachts huilend wakker wordt gaat Lou automatisch aan. Bij het naar bed gaan heb ik Noortje een leuk verhaaltje verteld over haar nieuwe vriendje Lou de uil en de timer aangezet, zodat zij in slaap kon vallen terwijl Lou heel zacht licht gaf. Geloof het of niet, maar sinds wij dit nachtlampje hebben staan slaapt onze dochter door! Als ze wel wakker wordt ‘s nachts hoor ik haar “Uiltjeeeeee” roepen en dan valt ze weer in slaap. Eerst dacht ik nog dat het toeval was na een nachtje, maar inmiddels zijn we een tijdje verder en gaat het nog steeds goed met slapen.

Zazou_Lou_Home

 

Conclusie

Dit lieve, veelzijdige uiltje is bij ons thuis niet meer weg te denken en wij raden dit Lou nachtlampje van Zazu dan ook zeker aan. Volgens mijn vriend verdient dit product dan ook de Nobelprijs voor de Vrede haha!

Beetje licht voor donkere nachten

Gebruiksgemak (10)
Design (10)
Prijs/Kwaliteit (9)

9.7

Helma zou dit product aanbevelen.

Wij wonen in een klein huis, en nu onze baby is geboren, slaapt de baby bij ons op de kamer, omdat er voor haar geen eigen kamertje is. Onze oudste dochter heeft wel een kamer voor zichzelf, maar vindt het soms niet eerlijk om alleen te zijn in de nacht. Al weken wil ze slapen met de deur  open en het ganglicht aan. We hebben al van alles geprobeerd, een kleinere lampje aan, als wij  gaan slapen toch het ganglicht uit, maar niets helpt. Ze wil het licht aan laten want ze is alleen of bang in de nachten (ze is net 5 geworden).

Gebruiksvriendelijk

Wat een geluk dat wij het nachtlampje van Lou van Zazu mochten proberen/ testen. Het ziet er heel lief uit en we hebben de roze versie gekozen. Mila heeft vol enthousiasme het lichtje uitgepakt. We hebben het samen op haar nachtkastje gezet. En besproken hoe het werkt. Al snel begreep ze het. Want het product is zeer gebruiksvriendelijk. Er zitten 2 knopjes op. 1 is er om het uiltje in het midden aan te zetten, dit geeft een zachte roze gloed (we hebben de roze versie). En 1 knopje is om de buitenste ring aan te zetten, iets meer licht. Super makkelijk. En zelfs is er nog een knop die  je aan kunt zetten zodat de roze uil bij geluid aanspringt.

LOU_ZAZU_Testmama.nl_Helma-A

Ganglicht mag uit

De eerst paar nachten begint ze dapper met het Zazu Lou lichtje aan, maar roept ze ‘s nachts dat ze bang is, en moet het ganglicht aan. Na een dag of 10 mag het ganglicht uit, en hoeft het ook ‘s nachts niet meer aan. Ze slaapt met beide lichtjes (buitenring en uil) maar dit geeft haar inmiddels  genoeg vertrouwen om alleen te zijn in de nacht. We zijn dus allemaal superblij met deze uitvinding.

Tweede uiltje

Inmiddels hebben we een tweede uiltje Lou besteld want het is fijn licht, dat aan kan als ik onze baby ga voeden of verschonen in de nacht. Dan zijn we niet gelijk super wakker door het felle lamplicht maar kan in precies genoeg zien door het schijnsel van uiltje Lou.

Conclusie

Voor ons alleen pluspunten voor dit nachtlampje Lou van Zazu. Ik zou dit lampje aanbevelen omdat het makkelijk is, kindjes kunnen het zelf aan of uit zetten. Het fijn licht geeft en er heel mooi uit ziet. Ook is de grootte van het lampje precies goed. Het heeft een mooi plekje op het nachtkastje. Als ik dan een minpunt moet noemen is het misschien het korte snoer wat er aan zit.

Eindelijk een compromis over de verlichting in de kinderkamer!

Gebruiksgemak (9)
Design (9)
Prijs/Kwaliteit (8)

8.7

Denise zou dit product aanbevelen.

Bij ons thuis was het eeuwige discussiepunt als mijn zoontje naar bed ging altijd “lamp aan” versus “lamp uit”. Hij wilde graag de lamp gedurende de hele nacht aan laten, maar wij liever niet. Niet alleen ivm (energie)kostenbesparing, maar ook omdat ik denk dat het voor een kind beter is om in het (bijna) donker te slapen. Ik was dus al een tijdje op zoek naar een nachtlampje wat zichzelf na verloop van tijd uit kon schakelen, maar ook zou het handig zijn als het lampje vanzelf aan zou gaan als mijn zoontje in het donker wakker zou worden en in paniek zou zijn omdat er geen lampje brandde. De testoproep voor het Lou nachtlampje kwam dan ook precies op het juiste moment.

“Lamp aan!”

Mijn zoontje is fan van uiltjes dus het uiterlijk van dit nachtlampje vond hij meteen geweldig. Lou staat super leuk in zijn slaapkamer. Lou heeft de 2 eigenschappen die ik zocht in een lampje: een timer en een geluidssensor. Hij gaat dus automatisch uit en vanzelf aan als mijn zoontje begint te roepen. Soms moet hij ‘s nachts plassen en dan hoor ik hem “Lamp aan!” roepen, waarop Lou gedienstig reageert door wat licht in de duisternis te brengen, zodat mijn zoontje zijn weg kan vinden naar het toilet. Erg fijn!

Lichtsterkte instellen

Ook positief vind ik dat je zelf de lichtsterkte kunt instellen. Met een schuifje aan de achterkant is dit heel makkelijk te regelen. De ring die om het uiltje zit geeft wit licht en is zelfs zo fel in te stellen dat m’n zoontje er een boekje bij zou kunnen lezen. Het uiltje zelf geeft blauw licht (of roze of grijs als je die uitvoering hebt gekocht).

Conclusie

Ik vind dit nachtlampje zeker een aanrader. Wij hebben van Zazu ook al slaaptrainer SAM en ik zou geen van beide producten nog willen missen!

Beoordeel dit product

Heb jij zelf ervaring met dit product? Vul dan hiernaast jouw beoordeling in. Of voeg hieronder een reactie toe om jouw beoordeling toe te lichten of een vraag over het product te stellen.

Gebruiksgemak 0/10

Design 0/10

Prijs / Kwaliteit 0/10

Aanbeveling
Zou je dit product iemand anders aanbevelen?

Ja Nee

Reacties (2)

annuleren

  • Ik kwam zazu laatst tegen en stond op t punt deze aan te schaffen, maar had na t zien van t prachtige product filmpje toch een beetje mn twijfels of het lampje daadwerkelijk vanzelf aanspringt door geluid. Na t lezen van de reviews ben ik helemaal overtuigd dat t werkt. Top! Dank jullie wel!

  • heel fijn dit nachtlampje! Wij hebben hem sinds kort en m’n kind wil niet meer zonder. Hij moet zelfs mee op vakantie! ;-)